תזונה לטיפול בבעיות קשב וריכוז

האם האוכל שהילד שלכם אוכל משפיע לרעה על התנהגותו?

מאת: ורדה נקר

לתזונה יש קשר ישיר לתפקוד המנטלי,הרגשי והגופני של הילד.
כבר בתחילת שנות ה-70 מצא ד"ר פיינגולד,מומחה לאלרגיות, קשר בין כימיקלים שונים במזון, הגורמים להתנהגות היפראקטיבית אצל ילדים. נמצא כי הפעילות החשמלית של המוח אצל ילדים שסובלים מ-ADHA מושפעת מרגישויות מסויימות למזון.
המחקר כלל בעיקר צבעי מאכל,חומרים משמרים,סוכר לבן
ומזונות המעוררים אלרגיות כגון:
חלב פרה,שוקולד,חיטה,תפוזים,ביצים,עגבניות,בוטנים,תירס וסויה. עפ"י נתונים אמריקאים הסוכר הלבן גורם להיפראקטיביות או מחמיר את עוצמתה. המחקרים על המזונות מעוררי אלרגיה מראים שילדים הסובלים מ-ADHD נוטים יותר לסבול מאלרגיות,אסטמה,כאבי בטן ודלקות אוזניים.
אז לא חבל על כל רגע? לא מאוחר מדי ואפילו מומלץ כבר להתחיל לאכול בריא. לא נעשה זאת בבת אחת,בצורה דרסטית לשנות הרגלים זה לא קל אלא בהדרגה. כאשר הילד מגיע עם ההורה לקליניקה אנו חושבים יחד ובונים יחד תפריט שיתאים גם לילד וגם להורה. מהן ההעדפות, מתכונים חדשים ומהו התחליף לאוכל שרגילים וכן הלאה. למשל מומלץ לאכול בננה במקום תפוז ותפוח, מומלץ לאכול גזר,קישוא ותפו"א במקום עגבניה ומלפפון.
המשמח הוא שאצל ילדים התוצאות מהירות מאד.
בנוסף אני מממליצה על תוספי תזונה בהתאם לצרכיו של כל ילד כמו למשל אומגה 3 המהווה אבן יסוד של רקמות המוח וממלאת תפקיד חשוב בשליטה על חדירת התא לחומרי תזונה שונים החשובים לפעולתו. מחסור בהן עלול למנוע כניסה של חומרים אלה וסילוק חומרי פסולת ממנו ולגרום לפעולה לא תקינה של תאי המוח ולתקשורת לקויה בינהם.התוצאה יכולה להיות ליקויי קשב וריכוז,היפראקטיביות,בעיות התנהגות ודיכאון. התוצאות מדברות בעד עצמן, הורים מדווחים על שיפור ניכר בהתנהגות הילד ובמיומנויות הלמידה שלו עקב השימוש באומגה 3.